Sfeervol wonen
Wool Classics
Inspiring Textiles
Willard Project
Easy Grass
Merken

Mailinglijst

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuws, acties en aanbiedingen.

Gebrs. Willard kent een rijke historie.
Het bedrijf is in 1881 opgericht door Jacob Willard. In Laren (Noord-Holland) werd begonnen met een weverij, waar dweilen en koedekken met de hand werden geweven. In 1890 werd gestart met het weven van karpetten. In 1919 werden twee machinale weefgetouwen aangekocht om de productiecapaciteit te vergroten en verschillende soorten doeken te kunnen weven. Omstreeks 1935 begon men met de productie van vast tapijt (bouclé- en sisaltapijt) op 100 cm breedte; het welbekende Jabo.

Eind jaren zestig kwam de gehele textielindustrie onder druk te staan doordat de weeftechniek op smalle breedtes werd verdrongen door nieuwe ontwikkelingen uit Amerika. De kamerbrede tufttechniek deed zijn intrede en was vele malen sneller dan ooit geweven kon worden.
In 1967 werd om die reden besloten door de inmiddels derde generatie Willard (twee broers, vandaar de toevoeging ‘Gebrs.’) om de organisatie te veranderen van een productiebedrijf naar een groothandel met tapijt als kernproduct. Vanwege de groeiende markt voor projecten werd eind jaren 70 door de Gebrs. Willard het Willard Projectadviescentrum opgericht.
In 1981 vindt het 100-jarig jubileum plaats te Laren en neemt Nico Willard de groothandel onder zijn hoede. Tevens wordt een magazijn in Huizen (NH) geopend.

In 1991/1992 worden het verkoopkantoor en de showroom samengevoegd met het magazijn in een nieuw gebouwd distributiecentrum te Naarden. Dit pand beschikt over twee grote showrooms om zowel detaillisten als de projectmarkt optimaal te kunnen bedienen.

De laatste jaren ontwikkelt Gebrs. Willard zich door samenwerkingsverbanden met merkfabrikanten en investeringen in zowel privaat- als projectcollecties tot een complete groothandel op de woningtextielmarkt. Het familiebedrijf, waar de vijfde generatie Willard inmiddels werkzaam is, staat na ruim 125 jaar nog steeds voor kwaliteit, service, klantgerichtheid en betrouwbaarheid.